Sirupskage:
personer
Her er vidunderkagen.
500 gr sirup
500 gr sukker
125 gr margarine
de tre ting smeltes i en gryde, afkøles let)
750 gr mel
1 spsk natron
1½ spsk kanel
1 spsk ingefær
evt lidt nellike
7,5 dl. kærnemælk
blandes med sirupsblandingen, røres godt sammen. Bages i ovnens bradepande 1 time v. 150 gr.
Smørcreme:
2 æg + 6 spsk sukker
4 store spsk mel
8 dl mælk
æg, sukker og mel røres let sammen i en gryde. Mælken tilsættes og det koges op til en creme under omrøring.
Cremen stilles til afkøling - SKAL VÆRE HELT KOLD
225 gr. smør
300 gr. flormelis
røres godt sammen, og røres derefter i den kolde creme.
Bradepandekagen skæres i aflange stykker. hvert stykke skæres i 3 lag.
Smørcremen lægges mellem hvert lag. pyntes enten med cremen el. chokoladeglasur med flækkede, smuttede mandler på. Kagen opbevares i køleskab eller kan fryses.
God fornøjelse.
opskrift fra Rannva
Mars kage
personer
2. Bunde:
5 æggehvider
4 dl brunfarin (300gr)
Fyld:
3 mars
½ l fløde
Crem:
2 mars
25 gr margarine
5 æggeblommer
2 ss sukker
Bunde:
Pisk æggehviderne stive og pisk så brunfarin i. Del dejen til to lige store bunde på noget bagepapir og bag i ovnen på 125 grader varmluft i 1½ time (eller mere, bundene skal slippe papiret)
Fyld:
Piskfløden stiv og skær marsene i små stykker og kom dem i fløden.
Cremen:
Varm indegrenserne i en gryde med svag varme. Rør æggeblommerne og sukker sammen med en gaffel inden i kommer det i gryden. Indigrenserne må ikke koge, men bare lige varmes så det hele kan røres fint sammen og ser lækkert ud.
Kagen:
Læg bund 1 i et fad, kom fylden oven på, tag bund 2 og læg oven på, smør så cremen oven på.
Karamel kage
personer
2. Bunde :
4 æggehvider
200 gr. sukker
Fyld :
2½ dl fløde
2½ dl cremfraice
5-6 æbler skæres i små stykker
Karamel sauce:
3-5 ss mørk sirup
75 gr. flormelis
1 ts vaniliesukker
Bunde:
Pisk æggehviderne stive og pisk så sukkeret i. Del dejen til to lige store bunde på noget bagepapir og bag i ovnen på 125 grader varmluft i 1½ time (eller mere, bundene skal slippe papiret)
Fyld:
Pisk fløden stiv og pisk så cremfraicen i. Skær æblerne i små stykker og kom dem derefter i skålen med fløden/cremfraicen og rør det sammen.
Karamel saucen:
Varm indegrenserne i en gryde.Indigrenserne må ikke koge, men bare lige varmes så det hele kan røres fint sammen og ser lækkert ud.
Kagen:
Læg bund 1 i et fad, kom fylden oven på, tag bund 2 og læg oven på og hæld så karamel saucen ud over eller sæt den i en skål ved siden af.