Mammusa Uppskriftir
Vinarbreyð
personer
1. kg Hveiti
250 gr Melis
125 gr Margarine
1 pk kardamummur
1 pk ger
2 egg
5 dl lunka mjólk
sviskur
Góðaráð
personer
500 gr Mjøl
250 gr melis
250 gr Margarine
4 egg
kardamummur
Kleynir
personer
750 gr Mjøl
250 gr Melis
125 gr Margarin
4 egg
1 tsk hjortataksalt
kardamummur
½ kop Mjølk
Daddlukøkur smákøkur
personer
500 gr Hveiti mjøl
300 gr Pudirsukir
300 gr Margarin
300 gr Daddlir
2 egg
1 tsk Natron
Ingekøkur smákøkur
personer
500 gr Mjøl
375 gr Melis
250 gr Margarin
1 egg
2 tsk Hjortataksalt
Mandildropar
Krystalsukur og Krymmel
Finske kager smákøkur
personer
625 gr Mjøl
500 gr Pudirsukir
250 gr Margarin
6 egg
124 gr Mandlir
1 tsk Natron
Nellikker
Kardamommir
Pleskenar smákøkur
personer
4 egg
250 gr Melis
250 gr Mjøl
Egg og melis skal pískast hvítt
síðan skal mjøli rørast í.
Korennir tað pinti eg bara við.
Kanel kager smákøkur
personer
3 egg
250 gr Melis
250 gr Mjøl
2 tsk Kanel
1 trk Nelikker
1 tsk Hjortataksalt
Tað verður eisini píska uppá sama máta
sum Plesknir
Formkaga
personer
1 kg Mjøl
500 gr Melis
250 gr Margarin
4 til 5 egg
2 pk Bagepulver.
Kardamummir, Rosinir.
Brun kaga er uppskrift á Bagepulvir pakkanum
Vaflir omma
personer
1 pund Mjøl
½ pund Melis
½ pund Margarin
2 egg
Kardamummir
1 pk Bagepulvir
Mjólk ca ½ l
Kærlighedskranse
personer
½ kg Flormel, 250 g Margarine, 125 g Melis, 2 Æggeblommer.
Samtlige dele æltes godt sammen, formes til kranse, som sættes på en kold smurt Plade.
Marengsdej: 2 Æggehvider, 100 g Melis. Hviderne piskes med 50 gr. Melis 3-4 min. saa vendes 50 g Melis meget forsigtigt med Piskeren i Æggehviderne, det maa kun tage et Øjeblik, der maa ikke piskes i det.
Denne Marengsdej lægges inden i Kransene, og de bages ved jævn Varme.
Halvmåner: (småkager)
personer
1/2 kg Flormel, 250 g Margarine, godt 1 dl Fløde, 125 g Melis.
Det hele æltes sammen, udrulles og afstikkes med en rund Form.
Paa Halvdelen af hver Kage lægges Marmelade eller Hindbærsyltetøj og den anden Halvdel foldes over, saa der dannes en Halvmåne - klemmes sammen i Kanten, pensles med Æggehvider og overstroes med Melis.
Bages lysebrune.
Góðaráð
personer
1/2 pu Farin, 1/2 pu Margarine, 1 pu Mel, 5 Æg, Kardemomme